Оградни мрежи, предпазни мрежи за спорт, предпазни мрежи за земеделие, предпазни строителни мрежи, мрежи за футбол, мрежи за тенис, волейболни мрежи, осигурителни мрежи за ски, предпазни мрежи за детски площадки
 
Мрежи за спорт, мрежи за земеделие, мрежи за строителството, мрежи за риболов и аквакултури

Мрежа за сянка

Мрежа за сянка на най-добра цена. Засенчваща мрежа за зеленчуци. Засенчваща мрежа за домати. Мрежа за засенчване на оранжерии.

Мрежа за сянка

Мрежа за сянка

Мрежа за сянка 30%

Цена 0,35лв/кв м
Мрежа за сянка 30%
Широчина 2м, 3м, 4м, 6м, 8м

Мрежа за сянка 50%

Цена 0,60лв/кв м
Мрежа за сянка 50%
Широчина 2м, 3м, 4м, 6м, 8м

Мрежа зя сянка 70%

Цена 0,80лв/кв м
Мрежа зя сянка 70%
Широчина 1м, 1.50м, 2м, 3м

Засенчваща мрежа Рафия 95%

Цена 1,30лв/кв м
Мрежа за сянка 90%. Тревисто зелена мрежа Рафия, ситно плетена, с тегло 120грама за квадратен метър. Здрава, устойчива на вятър скриваща и засенчваща мрежа.
Широчина 1м, 1.50м, 2м, 4м, 6м

Мрежа за сянка 90%

Цена 1,20лв/кв м
Мрежа за сянка 90%. Маслено зелена мрежа Green screen. Скриващ ефект „зелен екран“ за монтиране върху ограда и др.п.
Широчина 1м, 1.50м, 2м, 3м, 4м

Мрежа за сянка 99%

Цена 1,55лв/кв.м
Мрежа за сянка 99%
Широчина 1м, 1.50м, 2м, 3м, 4м, 6м

Купете онлайн бързо и лесно, като ни изпратете мейл. Ако имате въпроси, може да ни се обадите по телефона.

Приложение на засенчващата мрежа

Мрежи за сянка се ползват за борба с прекомерното слънчево греене. Как да подобрим баланса на слънчевото въздействие върху земеделските култури и оптимизираме доходите на зеленчуци.

Свидетели сме на промяна на климата. Слънчевото греене с всяка година става все по-неравномерно и топлинните амплитуди сутрин – вечер и от пролет до есен стават все по-големи. Това пречи на нормалното развитие на растенията. Слънчевите лъчи в часовете на максималната си сила унищожават земеделските култури.

В помощ на земеделските стопани е засенчващата мрежа от полиетиленово влакно Рафия.
Засенчваща мрежа 50% за оранжерия за ягоди Засенчваща мрежа 50% за оранжерия за зеленчуци Засенчваща мрежа 30% за зеленчуци

Описание и структура на засенчваща мрежа

Мрежата за засенчване е изработена от полиетилен под високо налягане. Това е здрав материал, отличаващ се със сравнително голяма сила на скъсване. Заради това, той е устойчив на вятър. При производството на засенчващите мрежи, се добавят стабилизатори, които не позволяват на полиетиленовите влакна да прегарят на слънце. Това дава продължителен живот под непрекъснато слънчево въздействие.

Засенчващите мрежи се изработват от плоско полиетиленово влакно. Погледнато под увеличение, то изглежда тъмно зелена лентичка. Тази плоска форма дава възможност, да се постигне необходимия засенчващ и скриващ ефект.

Мрежата за засенчване се произвежда с различна плътност и съответно с различен засенчващ ефект. Засенчването може да бъде в границите от 30% до 90%. Това в много голяма степен е в пряка зависимост от теглото на мрежата на квадратен метър.

Как да се подбере подходящият процент на засенчване?

Този въпрос е важен, за да се намери правилния баланс от необходимата но и достатъчна слънчева светлина за оптималното развитие на растенията. Затова, трябва да бъдат съобразени няколко важни условия

  • вид на земеделската култура,
  • сезон на засенчване – пролет или лято,
  • на открито или под найлон в оранжерия са растенията

От засенчване има необходимост зеленчуко производството. Когато се гледат на открито, без да са под найлон в оранжерия, температурата е сравнително по-ниска и 30% степен на засенчване е напълно достатичен.

Ако пък избирате засенчваща мрежа за оранжерия, процента трябва да бъде по-голям. Обикновено под найлон, температурата в оранжерията е сравнително висока и необходимостта е от засенчване е 50%.