Оградни мрежи, предпазни мрежи за спорт, предпазни мрежи за земеделие, предпазни строителни мрежи, мрежи за футбол, мрежи за тенис, волейболни мрежи, осигурителни мрежи за ски, предпазни мрежи за детски площадки
 
Мрежи за спорт, мрежи за земеделие, мрежи за строителството, мрежи за риболов и аквакултури

Мрежа за защита от градушка

Противоградна мрежа за защита от гпадушка.

Противоградна мрежа

Противоградна мрежа

Противоградна мрежа 30гр

Противоградна мрежа 30гр

Цена – 0,65лв/кв.м.

Противоградна мрежа 4х4

Противоградна мрежа 4х4

Цена – 0,85лв/кв.м.

Противоградна мрежа 70гр

Противоградна мрежа 70гр

Цена – 2,05 лв/кв.м.

Ако желаете да поръчате от мрежите против градушка, можете да ни изпратите мейл или да ни се обадите по телефона.

Основна характеристика на мрежите против градушка

Мрежа с голяма здравина на скъсване в двете посоки. Изработена от УВ стабилизиран полиетилен под високо налягане. За употреба под пряко слънчево въздействие над 8 години. Изплетена е от моновлакна, които осигуряват необходимата здравина при минимално собствено тегло. Големина на отворите на противоградната мрежа 4х4мм и 5х5мм, в зависимост от модела.

Предназначение и употреба

С мрежа против градушка се покриват посевите ранна пролет, когато вероятността от падане на градушка на нешия климат е много вероятно. Те се обтягат на конструкция от бетонни колове и стоманени въжета при професионална употреба на големи площи. Или на конструкция от метални колове и стоманени въжета в малките стопанства.

Важно е мрежата да бъде достатеъчно здрава. Но е много важно освен това, да бъде монтирана така, че да осигурява свободното отвеждане на падащия лед встрани на редовете. Това се прави, като се оформя като покрив, с надигната средна част. Така леда няма да се натрупва върху мрежата, а ще се отвежда върху пътеките на редовете. Ако не се отведе от мрежата, натрупването на голямо коричество лед при по-продължителен валеж, ще доведе до събаряне на цялата конструкция и затрупване на младите растения.

Колко да бъде гъста мрежата за градушка?

Добрата мрежа срещу градушка е с оптимизирана гъстота, която да не засенчва излишно посевите. Едновременно да задържа ледени зърна над определена големина, които биха повредили плодовете в ранния стадии на съзряването им. И да бъде изпълнена основната характеристика на противоградната мрежа – здравината. Такъв добър баланс е противоградната мрежа с тегло 50гр./кв.м.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ни се обадите или да ни пишете.